Ελάτε όλοι μαζί να αναζωογονήσουμε τα Δάση της Ρόδου! Κάντε κράτηση αυτοκινήτου μαζί μας, και θα δωρίσουμε 1 ευρώ για κάθε κράτηση για την αποκατάσταση του πράσινου του νησιού μετά τις πυρκαγιές. Οδηγήστε για μια Πιο Πράσινη Ρόδο!#ReviveRhodes
Τηλεφωνική κράτηση +30 2241200488 +30 2241056506

Φιλέριμος

Ο λόφος της Φιλερήμου βρίσκεται στην περιοχή της Ιαλυσού και έχει ύψος 267 μέτρα. Είναι γνωστός για το μοναστήρι της Παναγίας της Φιλερήμου, την αρχαία ακρόπολη της Ιαλυσού, και τον εμβληματικό Σταυρό.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα στο γαλάζιο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Μοναστήρι της Φιλερήμου.

Στην είσοδο υπάρχουν σκαλοπάτια τα οποία οδηγούν σε ένα δρομάκι περιτριγυρισμένο από κυπαρίσσια το οποίο τελειώνει στο μοναστήρι και στα θεμέλια του ναού. Το μοναστήρι χτίστηκε από τους Ιππότες, πάνω στα ερείπια Βυζαντινής εκκλησίας η οποία είχε χτιστεί πάνω στα θεμέλια του Ναού της Ιαλυσίας Αθηνάς, τμήμα των οποίο σώζεται μέχρι και σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, δύο μεγάλες σειρές από κέδρους περικλείουν ένα δρομάκι, το οποίο οδηγεί σε ένα δώμα, όπου πριν από λίγα χρόνια χτίστηκε ένας γιγαντιαίος σταυρός.

Ο Σταυρός είναι εσωτερικά προσβάσιμος και μια στενή σκάλα οδηγεί στο οριζόντιο μέρος του που λειτουργεί σαν μπαλκόνι. Από το σημείο του Σταυρού μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα, αφού μπορεί να δει τα χωριά Μαριτσά, Παστίδα, το παλιό αεροδρόμιο, καθώς και το χωριό Κρεμαστή.